Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Надзвичайно небезпечна хвороба: «Зомбі-вірус» зафіксувано у США

Надзвичайно небезпечна хвороба: «Зомбі-вірус» зафіксувано у США  фото

В США зафіксовано поширення хвороби "зомбі-оленя", існує загроза її "переходу" на людей, повідомляє The Guardian.

Недавно на території Північної Америки виявили дикого оленя,  який помер від виснажливої хвороби, аналогічної сказу. Тварина, постраждала від цього захворювання, проявляє зміни в мозку та нервовій системі, що призводить до сильної слинотечі, втрати активності, неспроможності рухатися та "порожнього" погляду. Захворювання отримало назву "хвороба зомбі-оленя".

Вчені вказують, що хвороба передається через родину оленевих, таких як олені, лосі, карібу та північні олені. Це захворювання, смертельне і невиліковне, відносять до групи коров'ячих сказів. До цього часу немає методів лікування або вакцин проти цієї хвороби.

Експерти вважають, що хвороба може стати серйозною загрозою, оскільки олені, які її переносять, можуть заражати інших звірів. Доктор Майкл Остергольм, епідеміолог, стверджує, що ця хвороба є "катастрофою", оскільки відсутні ефективні методи боротьби з нею, як для заражених тварин, так і для довкілля.  

"Ми маємо справу з хворобою, яка незмінно є смертельною, невиліковною та дуже заразною, і немає легкого способу її викорінити", — каже доктор.

В США та Канаді вірус CWD викликав особливу тривогу, оскільки він може подолати видовий бар'єр. У зв'язку з підтвердженням випадків CWD у національному парку Єллоустоун, влада розглядає стратегії нагляду та боротьби з поширенням хвороби серед тварин у майбутньому.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: