Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Поліцейські не будуть видавати повістки

Поліцейські не будуть видавати повістки фото

У нещодавному інтерв'ю глава Нацполіції Іван Вигівський поділився враженнями щодо ініціативи народних депутатів, які висловили бажання доповнити повноваження поліції правом роздачі повісток без участі військових.

У своєму коментарі голова Нацполіції зазначив, що у їхніх повноваженнях вже достатньо функціоналу, і вони ставлять свої завдання у пріоритет. 

Відзначаючи важливість спеціалізації, Вигівський зауважив, що поліція є найбільшим правоохоронним органом, який вже активно підтримує інші правоохоронні структури.

За його словами, такий підхід дозволяє уникнути перевантаження та забезпечити ефективне функціонування різних напрямків роботи.

Вигівський відзначив, що нацполіція вже активно залучена до документування правопорушень, зокрема серед представників торговельних центрів і служби безпеки, які незаконно отримують вигоди. Враховуючи цю активну роботу, відповідальність за роздачу повісток може породжувати додаткові труднощі.

Глава Нацполіції заключив, що їхньому органу вже доводиться вирішувати багато завдань, включаючи мобілізаційні питання та виявлення ухилянтів від служби. У цьому контексті, додаткове навантаження на поліцію, таке як роздача повісток, може виявитися надто обтяжливим.

У нас дуже багато свого функціоналу, і ми вважаємо, що кожен повинен займатися своєю роботою. Ми і так підхоплюємо різноманітні моменти. Чому? Бо поліція найбільший правоохоронний орган, тому ми і підставляємо плече іншим правоохоронним структурам, і якщо ми цього не будемо робити, то деякі важливі напрямки роботи просто впадуть. З одного боку, ми документуємо сотні кримінальних правопорушень серед представників ТЦК і СП, де вони отримують неправомірну вигоду, і таким чином люди не йдуть служити. Виходить, що ми будемо з одного боку документувати, а з іншого ще й повістки роздавати? Тому, я вважаю, що в нас достатньо роботи. Ми й так максимально допомагаємо стосовно мобілізації, встановлюємо місця знаходження ухилянтів.- Іван Вигівський

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: