Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Росія атакувала Україну ракетами та шахедами: є загиблі та поранені

Росія атакувала Україну ракетами та шахедами: є загиблі та поранені фото

У ніч на 29 грудня, Росія випустила кілька груп БПЛА, а під ранок терористи запустили ракети, спрямовані на багатоповерхівки, навчальні заклади, торгові центри та пологові відділення. Цей масований обстріл призвів до численних поранень та загибелі людей.

Штаб Повітряних сил ЗСУ інформує про атаку російських безпілотників та ракет. Речник Повітряних сил, Юрій Ігнат, в ході телемарафону повідомив, що окупанти вранці випустили практично всі види ракет, за винятком "калібрів".

Відповідно до його заяви, Російська Федерація використала різноманітну озброю, зокрема "Кинджал", балистику, С-300, крилаті ракети, безпільотники, Х-22 або Х-32. Крім того, близько 18 стратегічних бомбардувальників випустили ракети Х-101/Х-505.

Головнокомандувач Збройних Сил України Валерій Залужний повідомив, що російські військові вперше застосували проти України одразу 158 засобів повітряної атаки, включаючи ракети різних типів і ударні безпілотники (БплА). Протиповітряна оборона (ППО) успішно знищила 114 повітряних цілей.

Повітряні Сили у взаємодії із підрозділами Сил оборони України знищили:

  • 27 ударних БпЛА "Shahed-136/131";
  • 87 крилатих ракет Х-101/Х-555/Х-55.

"На жаль, унаслідок обстрілів є загиблі та поранені. Всі служби працюють у посиленому режимі та надають необхідну допомогу людям. Мої співчуття рідним і близьким загиблих, якнайшвидшого одужання постраждалим. Ми обовʼязково відповімо терористам на їхні удари. І ми будемо боротися, щоб гарантувати безпеку своїй країні, кожному місту, усьому нашому народу. Російський терор повинен програти – і саме так і буде", — Володимир Зеленський

Пд час масованого повітряного удару Росії по Україні цілями війська РФ стали соціальна й критична інфраструктура.

Про це повідомив глава уряду Денис Шмигаль.

  • Влучання в пологовий будинок і торговий центр у Дніпропетровській області.
  • У Харкові внаслідок масованої атаки виникли проблеми з електропостачанням.
  • У Львові, на Сумщині та в Одесі пошкодження житлових будинків.
  • У Києві пошкоджено будівлю станції метро "Лук'янівська" та житлові будинки в кількох районах.
  • Зафіксовано також пошкодження у Львівській, Запорізькій та Київській областях.

"Є постраждалі та загиблі. Співчуття рідним і близьким. Проте Українські сили ППО вкотре продемонстрували високий рівень професійності. Більшість повітряних цілей були збиті", — написав Шмигаль.

Фото: Національна поліція

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: