Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Як світ відреагував на масовану російську атаку України 29.12.2023

Як світ відреагував на масовану російську атаку України 29.12.2023 фото

У ніч з 28 на 29 грудня, подібно до минулого року в цей же день, російські війська знову здійснили масовану атаку на Україну.

Спочатку російські війська використали ударні безпілотники Shahed-136/131. Після цього вперше за довгий період часу росіяни підняли в повітря літак Ту-95МС.

Світові лідери відреагували на ранкову атаку РФ:

Генеральний секретар Ради Європи Марія Пейчинович-Бурич:

"Я засуджую ще один безглуздий і невиправданий напад російських сил на Україну, який призвів до жертв серед цивільного населення."

Високий представник ЄС з питань зовнішньої і безпекової політики Жозеп Боррель:

"Це був ще один боягузливий і невибірковий обстріл шкіл, станцій метро і лікарень, в результаті якого загинуло щонайменше 16 осіб, а кілька отримали поранення."

Прем’єр-міністр Великої Британії Ріші Сунак:

"Ці широкомасштабні атаки на міста України свідчать про те, що Путін не зупиниться ні перед чим, щоб досягти своєї мети – знищення свободи та демократії. Ми не дозволимо йому перемогти."

Президент Литви Гітанас Науседа:

"Для всіх, хто втомився від війни в Україні – це нагадування терористичної Росії про те, що її жорстокості та жадобі крові немає меж."

Прем’єр-міністр Нідерландів Марк Рютте:

"Жахливі повідомлення з України про безпрецедентні російські авіаудари по школах, житлових будинках, торгових центрах і пологових будинках. Росія знову вбиває багато цивільних. Єдина правильна відповідь на це – продовжувати підтримувати Україну фінансово і військово, щоб вона могла захистити себе від цієї триваючої російської агресії."

Посол США в Україні Бріджит Брінк:

"Мільйони людей перебувають у бомбосховищах через обстріли всієї країни ракетами Росії. Україна потребує фінансування вже зараз, щоб продовжити боротьбу за свободу від цього жаху у 2024 році."

Посольство Японії в Україні:

"Японія суворо засуджує масовану повітряну атаку Росії на міста України. Підтримка Японією України залишається непохитною перед обличчям цього жорстокого ворога."

МЗС Польщі:

"Рік 2023 завершується масованою російською атакою, яка призвела до втрат серед населення в Україні. Ми висловлюємо солідарність і підтримку жертвам та їхнім родинам і закликаємо Кремль припинити свої злочинні дії в Україні."

МЗС Франції:

"Росія продовжує стратегію терору, спрямовану на знищення цивільної інфраструктури України з метою підірвати стійкість населення в цю другу зиму конфлікту."

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: