Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Хабар у 500 тисяч доларів: Бізнесмен зі Львова хотів підкупити одного з керівників ДБР

Хабар у 500 тисяч доларів: Бізнесмен зі Львова хотів підкупити одного з керівників ДБР фото

Львівський підприємець намагався подати хабар у розмірі пів мільйона доларів одному з керівників Державного бюро розслідувань (ДБР). Компанії, що належать цьому бізнесменові, успішно виграли 23 тендери на постачання одягу для Міністерства оборони загальною сумою понад 1,5 мільярда гривень.

В п'ятницю, 29 грудня, працівники ДБР затримали львівського підприємця, який намагався підкупити одного з керівників Головного слідчого управління ДБР, пропонуючи йому хабар у розмірі 500 тисяч доларів США. За інформацією пресслужби ДБР, цей бізнесмен є одним з найбільших постачальників Міністерства оборони.

“Хабар пропонувався за сприяння у поверненні майна, вилученого у підконтрольних йому компаній в ході розслідування кримінального провадження”, - йдеться у повідомленні. 

Кілька місяців тому структура вже відкрила кримінальне провадження щодо злочинів у сфері закупівель одягу для Збройних Сил. Зазначено, що компанії львівського підприємця виграли 23 тендери на постачання одягу для Міноборони на суму понад 1,5 мільярда гривень.

Слідчі встановили, що для виконання замовлень Міноборони залучали підприємства, що раніше займалися будівництвом, і не мали належних потужностей для виготовлення та зберігання необхідного майна. Це призвело до зриву постачання та завдання збитків бюджету на суму приблизно 1,2 мільярда гривень.

Правоохоронці також виявили факти невиконання шести контрактів, а по восьми із них товар поставлявся у невеликій кількості, при цьому підприємство отримувало повний обсяг державних коштів. Крім того, восьмох контрактів не виконано в строки від 3 до 5 місяців. У компаній також виявлені факти завищення вартості постачаного товару для Міністерства оборони.

Бізнесменові загрожує до восьми років ув’язнення.

Фото: Державне бюро розслідувань

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: