Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Алкогольний магнат з України перерахував до російського бюджету 6 млрд гривень

Алкогольний магнат з України перерахував до російського бюджету 6 млрд гривень фото

На основі інформації, наданої Службою безпеки України (СБУ), було оголошено про підозру Євгенію Черняку, власнику одного з найбільших алкогольних холдингів України. За даними слідства, Черняк підозрюється у фінансуванні збройної агресії Російської Федерації.

В ході розслідування виявлено, що його компанії продовжували вести бізнес з країною-агресором навіть після повномасштабного вторгнення. За рік 2022 підпорядковані йому підприємства перерахували до бюджету Росії близько 6 млрд у гривневому еквіваленті тільки у вигляді податків і зборів.

Документи свідчать, що підприємства Черняка, розташовані в Центральній Азії та Південному Кавказі, закуповували в Росії промислові обсяги спирту та інших продуктів.

Під час обшуків в офісних приміщеннях холдингу в Україні виявлено докази незаконної діяльності на користь країни-агресора.

На підставі отриманих доказів слідчі Служби безпеки повідомили про підозру Черняку та ще 6 топ-менеджерам його компаній за статтею 28, статтею 111-2 Кримінального кодексу України (пособництво державі-агресору, вчинене за попередньою змовою групою осіб).

Знаходиться на розгляді питання про накладення арешту на їхнє приватне та корпоративне майно для передачі в управління Агентству з управління активами.

Розслідування проводилось за процесуальним керівництвом Київської обласної прокуратури.

Важливо зауважити, що відповідно до статті 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Алкогольний магнат з України перерахував до російського бюджету 6 млрд гривень фото №1
Алкогольний магнат з України перерахував до російського бюджету 6 млрд гривень фото №2
Алкогольний магнат з України перерахував до російського бюджету 6 млрд гривень фото №3
Алкогольний магнат з України перерахував до російського бюджету 6 млрд гривень фото №4

Фото: Служба безпеки України

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: