Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Зуби дракона на північному кордоні: Укріплення продовжується

Зуби дракона на північному кордоні: Укріплення продовжується фото

Керівництво Об'єднаних Сил ЗС України повідомляє, що в прикордонних районах Північної операційної зони помітно зростає об'єкт, відомий як "зуби дракона". Ці тетраедри представляють собою протитанкові бетонні бар'єри, які входять до складу системи оборони взводних опорних пунктів. Їх встановлення свідчить про завершення будівництва цих пунктів оборони.

Генерал-лейтенант Сергій Наєв, Командувач Об’єднаних Сил Збройних Сил України, відвідав один з таких об'єктів у Харківській області. Він пояснив, що кожен взводний опорний пункт включає в себе протитанковий рів, мінне поле, тетраедри, колючий дріт і знову мінне поле. У Північній операційній зоні вже облаштовано понад сто таких позицій. У випадку зростання військової загрози до цих оборонних рубежів буде залучено додаткові сили для оборонного бою та стримування просування ворожих сил.

Генерал-лейтенант Наєв підкреслив, що раніше українські військові інженери здебільшого виконували завдання з будівництва польової фортифікації, але тепер вирішено перейти до довготривалої фортифікації. Роботи фінансуються за рахунок державного бюджету, а виконавцями виступають обласні військові адміністрації.

Анатолій Рисцов, голова Богодухівської районної військової адміністрації, додав, що місцева влада тісно співпрацює з військовими протягом усього циклу будівництва взводних опорних пунктів. Він також повідомив, що окрім бюджетних коштів, в будівництві оборонних рубежів задіяні кошти територіальних громад. Роботи в Богодухівському районі мають бути завершені до Нового року.

Зуби дракона на північному кордоні: Укріплення продовжується фото №1
Зуби дракона на північному кордоні: Укріплення продовжується фото №2
Зуби дракона на північному кордоні: Укріплення продовжується фото №3
Зуби дракона на північному кордоні: Укріплення продовжується фото №4
Зуби дракона на північному кордоні: Укріплення продовжується фото №5

Фото: Командування Об'єднаних Сил ЗС України 

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: