Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Скандальний ремонт: Голова сільради на Чернігівщині привласнив мільйон гривень на відновленні школи

Скандальний ремонт: Голова сільради на Чернігівщині привласнив мільйон гривень на відновленні школи фото

Привласнив понад мільйон гривень на відновленні школи: правоохоронці направили до суду провадження щодо голови сільської ради.

На Чернігівщині слідчі поліції завершили передсудове розслідування та передали прокурору Чернігівської обласної прокуратури матеріали кримінального провадження із звинуваченням голови сільської ради у зловживанні бюджетними коштами.

Розслідування показало, що у 2021 році посадовець уклав угоду з фірмою-підрядником для проведення капітального ремонту місцевої школи. Роботи передбачали утеплення фасадів, цоколю та горищного перекриття. 

Замовник виконав лише частину робіт, при цьому завищивши вартість. Незважаючи на це, голова сільради виплатив фірмі-виконавцю понад 6,4 мільйона гривень з бюджету, що на мільйон гривень перевищує загальну вартість фактично виконаних робіт.

Для легалізації своїх протиправних дій чиновник затвердив підписом та печаткою сільської ради акт заміни обсягів робіт в межах угодової ціни, не збільшуючи її загальної вартості. У цьому документі зазначено зменшення обсягів робіт, проте застосовані вищі ціни на матеріали.

Слідчі поліції Чернігівщини завершили передсудове розслідування у справі про привласнення та розтрату майна шляхом зловживання службовим становищем в особливо великих розмірах (ч. 5 ст. 191 Кримінального Кодексу України).

Матеріали кримінального провадження із звинуваченням передано прокурору Чернігівської обласної прокуратури для направлення до суду.

Фото: Головне управління Національної поліції в Чернігівській області

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: