Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Чаус про можливість повторного наступу на Чернігівщину

Чаус про можливість повторного наступу на Чернігівщину фото

Наразі Росія може швидко формувати достатні військові сили для повторного наступу на Чернігівщину протягом тижня-трьох. Про це повідомив начальник Чернігівської ОВА В'ячеслав Чаус у відповідь на запитання журналістки Суспільного під час пресконференції. За його словами, російські війська здатні мобілізуватися швидко, але залишається питання, чи здійснять вони цей рух

"Чи вони це зроблять, чи ні, залежить і від того наскільки ми будемо працювати з точки зору нарощування фортифікацій. Вони все бачать, літають, де можуть, десь хтось їздить, ми ж цього не виключаємо. Вони розуміють ситуацію. Фортифікація 2023 року відносно фортифікації 2022 року — це зовсім інший рівень. Зараз ми й далі будемо підсилювати цей аспект. Чим більше ми це будемо робити, тим менша ймовірність повторного заходу ворога на територію Чернігівської області", — говорить Чаус.

На 2023 рік було передбачено 363 мільйони гривень з резервного фонду держбюджету для будівництва військових, інженерних і фортифікаційних споруд. Зараз вже використано понад 217 мільйонів гривень, що становить 59,9%.

Для уникнення непотрібних панічних настроїв серед громадян рекомендується завжди перевіряти інформацію з першоджерела.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: