Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Номер «Кварталу 95» про переселенку зі Скадовська: Гучний скандал та обурення українців

Номер «Кварталу 95» про переселенку зі Скадовська: Гучний скандал та обурення українців фото

Скандал із «Кварталом 95» торкнувся номеру про переселенку зі Скадовська, представленого у новорічному випуску «Вечірнього кварталу».

 У пародії актори висміяли помилки переселенки, зокрема, перекрутивши зміст деяких слів.

Мер Скадовська висловив своє обурення, закликавши режисерів вибачитися та підкресливши необхідність підтримки міста.

«Жарти про «сіськи» зі Скадовська, напевно, комусь здаються дуже дотепними. Але хай це буде на совісті режисерів. Сподіваюся, у них вистачить сили вибачитися перед українцями. Скадовськ сьогодні в окупації, і дійсно, чого зараз потребують скадовчани, — це підтримки», — сказав міський голова у своєму Facebook  

 Головний редактор видання та координаторка мережі подали скаргу на телеканал «1+1», а сам канал обіцяв видалити з YouTube критикуваний номер, визнавши його непорозумінням та виражаючи вибачення аудиторії.

«Ми розуміємо суспільне обурення і приносимо вибачення аудиторії, яку зачепив цей номер. Творча команда, яка створювала цей випуск, жодним чином не хотіла образити почуття українців. У випусках «Вечірнього кварталу» команда жартує над собою, підіймає актуальні теми, інколи гіперболізуючи їх, адже це один із законів гумору. Це був саме такий випадок», — заявили у пресслужбі телеканалу.

 Актор, який виконав роль у номері, вибачився і заявив, що основна ідея була мотивувати російськомовних переходити на українську мову.

«Тому головний меседж цього номеру в тому, що помилятись не соромно. Соромно у своїй країні не розмовляти рідною мовою. Кожна людина сприймає та тлумачить гумор індивідуально. Тому, якщо хтось шукає негативний підтекст — він його знаходить. Але, я та мої колеги вклали у цей номер виключно позитивний меседж, з метою замотивувати російськомовних людей переходити на українську. І якщо цей номер зачепив чиїсь почуття, ми приносимо свої вибачення. Але нас точно не можна звинувачувати в нерозумінні болю наших співгромадян з тимчасово окупованих територій, тим більше, що дехто з наших акторів та авторів народилися саме в цих містах», — написав комік.

Поки що номер ще доступний на каналі «Студія Квартал 95 Online», також сцену не видалили із запису усього концерту.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: