Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

ВООЗ вимагає повернути масковий режим і карантин: Знову COVID-19?

ВООЗ вимагає повернути масковий режим і карантин: Знову COVID-19?  фото

Керівник Всесвітньої організації охорони здоров'я (ВООЗ) Тедрос Адханом Гебреїсус закликав людей продовжувати користуватися захисними масками та дотримуватися соціальної дистанції для запобігання зараженню COVID-19. Останнім часом випадки зараження коронавірусом зросли у всьому світі.

У своєму повідомленні в соцмережі Х, Тедрос Адханом Гебреїсус зазначив, що захворювання дихальних шляхів, таке як COVID-19, грип та інші інфекції, зафіксовані у багатьох країнах, і ця тенденція може тривати після останніх свят. Голова ВООЗ рекомендує урядам країн продовжити застосовувати заходи, такі як носіння масок, провітрювання і дотримання соціальної дистанції. 

"Захворювання дихальних шляхів, спричинені COVID19, грип та інші патогени, зростають у багатьох країнах протягом кількох тижнів, і очікується, що це продовжиться після останніх свят", – зазначає посадовець.

Голова ВООЗ порадив урядам країн відновити масковий режим, вакцинацію та тестування.

"Продовжуйте використовувати маски, вентиляцію та дистанцію, щоб зменшити вплив, і переконайтеся, що ви та ваші близькі зробили щеплення проти COVID-19 та грипу", — пише Гебреїсус.

З 1 липня 2023 року в Україні було припинено дію COVID-карантину та режиму надзвичайної ситуації, пов'язаного із пандемією COVID-19. ВООЗ повідомила, що хоча вони не вважають коронавірус COVID-19 особливою загрозою для світового здоров'я, загроза поширення хвороби ще не зникла.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: