Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

На Чернігівщині платитимуть по 10 тисяч гривень за народження дитини

На Чернігівщині платитимуть по 10 тисяч гривень за народження дитини фото

У громаді на Чернігівщині вирішили виплачувати сім'ям 10 000 гривень за народження дитини. Голова Сосницької громади, Андрій Портний, вказав, що особливо важка ситуація з демографією спостерігається в північних громадах Чернігівщини.

З метою підтримки сімей, які очікують народження дитини, була затверджена програма соціального захисту населення на 2024 рік. Одним з нових напрямків стала допомога сім'ям при народженні дитини. Андрій Портний заявив, що на ці потреби виділено 200 тисяч гривень, і якщо цього не вистачить, будуть шукати додаткові кошти. Одноразова виплата складатиме 10 000 грн і буде проводитися окремо від державних виплат.

«На ці потреби ми заклали 200 тисяч гривень, якщо не вистачить, будемо шукати гроші. Це буде одноразова виплата у розмірі 10 000 грн. Виплачуватимуть ці гроші додатково, крім тих, що передбачені з держбюджету», – зазначив Андрій Портний. 

Голова громади вважає цю ініціативу важливою, наголошуючи, що без нових народжень українська країна може втратити свій майбутній потенціал. Програма стосується сімей, де батьки мають реєстрацію та проживають в межах Сосницької громади, і новонароджена дитина має бути зареєстрована та народжена в 2024 році.

Для отримання фінансової допомоги на новонароджену дитину батьки повинні звернутися до Центру надання адміністративних послуг. Заява повинна бути подана протягом шести місяців з моменту народження дитини, і вона має містити інформацію про одного з батьків, копії їх паспортів, а також витяг про місце реєстрації батьків та дитини.

Андрій Портний додав, що на початку нового року поки що ніхто не звертався за виплатою, але вже є зацікавлені особи, які народили дитину в 2023 році.

Як вважаєте, потрібна така ініцатива у Славутичі?

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: