Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Скільки військових Росія зосередила на Півночі?

Скільки військових Росія зосередила на Півночі? фото

Росія продовжує утримувати свою військову присутність в прикордонних областях на Півночі України. За наближеними оцінками, Кремль розмістив приблизно 19 тисяч військових на кордоні з Сумською та Чернігівською областями.

Командувач Об'єднаних сил ЗСУ Сергій Наєв повідомив, що постійно будуються оборонні рубежі та проводиться інженерне облаштування позицій на кордоні. Він також зауважив, що загрози для Києва та інших північних регіонів немає.

За словами Наєва, на кордоні з Україною на Півночі розміщено близько 19 тисяч військових, проте активних загроз для Києва не існує. Він додав, що станом на даний момент російські військові навпроти Чернігівської та Сумської областей залишаються на рівні 19 тисяч осіб, не створено жодних ударних угруповань, і поки що немає підстав для серйозних хвилювань. Розвідка продовжує моніторити ситуацію.

На цей час російських військових навпроти Чернігівської та Сумської областей як було, так і залишилося – близько 19 тисяч осіб. Ударних угруповань не створено. Станом на зараз підстав хвилюватися немає, наша розвідка моніторить ситуацію,– повідомив Наєв.

Хоча і відсутні ударні угруповання в прикордонних регіонах, окупанти активно проводять диверсійні операції. У грудні зафіксовано кілька випадків спроб російських ДРГ проникнути на територію України. Протягом лише двох тижнів у грудні було зафіксовано 7 таких спроб.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: