Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Знову лякає ядеркою? Росія розгортає зброю "судного дня" у Білорусі

Знову лякає ядеркою? Росія розгортає зброю "судного дня" у Білорусі фото

Як повідомляє американське видання The Wall Street Journal, на території Білорусі розпачалось розгортання ядерної зброї. Такий крок, ймовірно, є спробою залякування альянсу НАТО і створення перешкод для надання військової допомоги Україні. 

У березні 2023 року Путін оголосив про наміри розміщення ядерної зброї в Білорусі. Тоді Міністерство оборони США заявило, що немає жодних підтверджень підготовки Росії до використання ядерного озброєння.

За інформацією The Wall Street Journal, на початку минулого місяця президент Білорусі Олександр Лукашенко повідомив про завершення розгортання тактичної ядерної зброї, наданої Росією.

Інформація від американських чиновників не є повною, і можливо, що Лукашенко намагається ввести в оману. Раніше радник з національної безпеки США, Джейк Салліван, підкреслював необхідність серйозного ставлення до заяв Путіна про відправку ядерної зброї до Білорусі, визначаючи це питання як першочергове.

Федерація американських вчених проаналізувала розвідувальні дані з відкритих джерел, зокрема відеоматеріали Міністерства оборони Білорусі. Там дійшли до висновку, що єдине крило білоруських ВПС, оснащене літаками Су-25, є найбільш вірогідним кандидатом на виконання нової місії "ядерного обміну" Білорусі з Росією,
– йдеться в повідомленні WSJ. 

Зазначається, що заява Лукашенка збіглася з посиленням загроз Росії.

Нещодавно Путін погрожував "проблемами" Фінляндії через її вступ до Північноатлантичного альянсу.

Також у листопаді 2023 року заступник голови Ради безпеки Росії Дмитро Медведєв визначив Польщу як "ворога", що може втратити свою державність.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: