Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Затримано російського інформатора який «зливав» місцезнаходження ППО та HIMARS

Затримано російського інформатора який «зливав» місцезнаходження ППО та HIMARS фото

Служба безпеки України затримала російського інформатора, який працював на ФСБ.

Зловмисник передавав інформацію про розташування Збройних Сил України, зокрема, пунктів базування комплексів ППО та реактивних систем залпового вогню, зокрема, типу M142 HIMARS.

Крім того, інформатор допитувався про місця зосередження особового складу та військової техніки ЗСУ в районі Слов'янська. Він використовував ворожі канали в популярному месенджері, адміністрованому представниками "мдб днр", для поширення отриманих відомостей.

Завдяки оперативному реагуванню СБУ, були зірвані ворожі плани з проведення цілеспрямованих обстрілів українських об'єктів. Під час обшуку вилучено мобільний телефон, який використовувався зловмисником у розвідувальній та підривній діяльності на користь РФ.

Затриманий, 43-річний місцевий мешканець, підтримував збройну агресію Росії проти України і висловлював свою підтримку в прокремлівських Телеграм-каналах. Йому пред'явлено звинувачення за ч. 3 ст. 114-2 Кримінального кодексу України (несанкціоноване поширення інформації про рух, переміщення або розміщення Збройних Сил України, вчинене в умовах воєнного стану). Зловмиснику загрожує до 12 років тюремного ув'язнення. Операція затримання проводилася спільно з прокуратурою Донецької області.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: