Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Підприємець із Києва намагався вкрасти з державного бюджету понад 1,3 млрд грн

Підприємець із Києва намагався вкрасти з державного бюджету понад 1,3 млрд грн фото

Спільно з Національною поліцією, Служба безпеки України припинила спробу розкрадання понад 1,3 мільярда гривень із державного бюджету України. У рамках комплексних заходів розкрито схему, в якій підприємець із Києва фіктивно працевлаштовував осіб з інвалідністю в своїх компаніях для отримання податкових пільг та компенсацій від держави.

Організатор використовував 15 комерційних структур у столичному регіоні, а також у Вінницькій та Черкаській областях. Фігуранти шукали інвалідів, яких символічно працевлаштовували, але фактично не залучали до роботи.

Попри відсутність робочого процесу, контролюючим органам подавали звіти про пільгову категорію працівників. Таким чином, ділки намагалися отримати понад 1,3 мільярда гривень з державного бюджету.

Оперативному реагуванню СБУ вдалося завадити фінансовим махінаціям та розкраданню грошей з бюджету. Під час обшуків у фігурантів вилучено мобільні телефони та комп'ютери з доказами протиправної діяльності, а також документи, підтверджуючі спроби незаконного відшкодування ПДВ.

Слідство в рамках кримінального провадження ведеться за статтями Кримінального кодексу України: легалізація майна, одержаного злочинним шляхом та зловживання владою або службовим становищем. Фігурантам загрожує до 12 років ув'язнення з конфіскацією майна.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: