Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Найбільший пакет оборонної допомоги для України надасть Велика Британія

Найбільший пакет оборонної допомоги для України надасть Велика Британія фото

Велика Британія сьогодні оголошує про найбільший пакет оборонної допомоги Україні з початку війни в розмірі 2,5 млрд фунтів, — прем'єр-міністр королівства.

В п'ятницю, 12 січня, прем'єр-міністр Великої Британії Ріші Сунак прибув до Києва з офіційним робочим візитом. Під час візиту він анонсував новий значущий пакет допомоги для України на суму 2,5 млрд фунтів стерлінгів (приблизно 118,7 млрд гривень) на 2024-2025 роки, що на 200 мільйонів фунтів стерлінгів перевищує обсяг підтримки за попередні два роки.

За інформацією ВВС, пакет допомоги передбачає постачання Україні ракет дальнього радіусу дії, систем протиповітряної оборони, артилерійських боєприпасів та іншого спорядження.

«Це означає більше безпеки, протитанкових засобів, ракет, сотні тисяч нових артилерійських снарядів та підготовка тисяч українських військових».

Зазначається, що близько 200 мільйонів фунтів буде витрачено на закупівлю та виробництво тисяч військових безпілотників, що стане найбільшим обсягом постачання дронів в Україну від будь-якої країни. Очікується, що більшість цих безпілотників буде виготовлено у Великобританії.

«Історичний договір» - так прокоментував цю подію Андрій Єрмак у своєму каналі телеграм.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: