Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Вбивство заради трактора: поліція Чернігівщини затримала причетних і розкрила злочин

Вбивство заради трактора: поліція Чернігівщини затримала причетних і розкрила злочин фото

Оперативники карного розшуку поліції Чернігівщини успішно встановили та затримали двох мешканців міста Мена в Корюківському районі, які підозрюються у вчиненні вбивства підприємця з Менської громади заради заволодіння його трактором.

Злочинців вдалося затримати завдяки активній роботі правоохоронців.

Підприємець, 44-річний мешканець приміського села у Менській громаді, зник безвісти напередодні Різдва, але повідомлення про це до поліції надійшло лише 5 січня. Мати чоловіка повідомила, що вже два тижні не бачить свого сина і не може з ним зв’язатися.

Негайно відкривши кримінальне провадження за статтею 115 Кримінального кодексу України (умисне вбивство), поліцейські розпочали оперативно-розшукові заходи.

Результатом цієї роботи стало встановлення осіб двох мешканців Мени, причетних до вбивства, та їх подальша затримка при участі спецпідрозділу КОРД.

З’ясувалося, що мотивом вбивства стало бажання зловмисників нажитися на продажі трактора, який належав підприємцю.

Спочатку вони намагалися викупити техніку у власника задешево, з метою подальшого перепродажу.

Навіть був знайдений покупець, проте потерпілий категорично відмовився від продажу.

У зв’язку з цим фігурантами було вирішено вбити підприємця.

Щоб приховати сліди злочину, вони загорнули труп у ковдру та легковиком вивезли його в лісосмугу, що трохи віддалена від села.

Під час оперативно-розшукових заходів поліцейські виявили тіло загиблого, а також знаряддя злочину. Завдяки ретельній аналітичній роботі вдалося відновити маршрут руху викраденого трактора.

З’ясувалося, що сільгосптехніку вивезли евакуатором на Сумщину ще у день вбивства її власника. Покупець, здавалося, не цікавився походженням придбаного майна.

Усі вилучені речові докази направлено на проведення експертизи. Наразі слідчі повідомили обох фігурантів про підозри у вчиненні умисного вбивства, скоєного групою осіб з корисливих мотивів, а також незаконному заволодінні транспортним засобом за попередньою змовою.

Питання про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою наразі розглядається. Досудове розслідування триває.

Фото: Відділ комунікації поліції Чернігівської області

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: