Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Наркосхема на 7 мільйонів: Поліція оголосила про підозру членам організованої групи на Чернігівщині

 Наркосхема на 7 мільйонів: Поліція оголосила про підозру членам організованої групи на Чернігівщині фото

У результаті спільних заходів слідчих та оперативників на Чернігівщині, члени організованої злочинної групи, яка займалася шахрайським заволодінням наркотичними засобами, отримали підозру.

Група, в особі свого організатора та спільників, виявилася задіяною в широкомасштабній схемі, оціненою в понад 7 мільйонів гривень.

У липні 2023 року слідчі та оперативники Управління по боротьбі з наркозлочинністю спільно зі слідчими Головного управління Нацполіції в Чернігівській області розкрили дії міжрегіональної злочинної групи, яка займалася незаконним заволодінням наркотичними засобами та психотропними речовинами за допомогою шахрайства.

Згідно слідства, організатор групи з міста Київ розробив ефективну схему, починаючи з квітня 2022 року, яка передбачала використання фіктивних медичних підприємств. Вони мали ліцензії на здійснення медичної практики, зокрема, замісної терапії для наркозалежних.

В подальшому, використовуючи підроблені рецепти від імені неіснуючих лікарів, група заволодівала наркотичними засобами, зокрема, «метадоном», для подальшого продажу серед наркозалежних.

Протягом періоду злочинної діяльності зловмисники підробили понад 2 800 рецептів та отоварили наркотичні засоби на суму понад 7 мільйонів гривень.

Поліцейські задокументували понад 500 фактів незаконного заволодіння наркотиками та психотропними речовинами.

Внаслідок розкриття злочину, четверо зловмисників були повідомлені про підозри за рядом статей Кримінального кодексу України. Процесуальне керівництво досудовим розслідуванням здійснює Чернігівська обласна прокуратура.

Фото: Відділ комунікації поліції Чернігівської області

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: