Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

«Хвороба X» може вбити до 50 млн людей: світ готується до нової загадкової пандемії

«Хвороба X» може вбити до 50 млн людей: світ готується до нової загадкової пандемії фото

Світ стоїть перед новою загрозою, яка за прогнозами Всесвітньої організації охорони здоров’я (ВООЗ) виявиться на 20 разів небезпечнішою, ніж коронавірус.

За анонсом на сайті Всесвітнього економічного форуму, запланованого з 15 по 19 січня, питання щодо "хвороби Х" буде одним із ключових обговорень, назначених на 17 січня.

Згідно з новими попередженнями ВООЗ, "хвороба Х" може призвести до 20 разів більшої кількості смертельних випадків, порівняно з коронавірусом.

Відзначається, що нові заходи та підготовка систем охорони здоров’я є невідкладним завданням для протистояння майбутнім викликам.

Міжнародні експерти, включаючи голову ВООЗ Тедроса Аданома Гебреїсуса, виступлять із доповіддю на форумі, де обговорять потенційні ризики та заходи протидії новій хворобі.

Важливо зазначити, що термін "хвороба Х" визначає теоретичний невідомий патоген, який може викликати епідемію або пандемію.

Ця термінологія була ухвалена ВООЗ у лютому 2018 року для опису патогенів, які потребують негайної розробки ліків чи методів лікування.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: