Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

ЗСУ знищили ворожий літак та повітряний пункт управління противника!

ЗСУ знищили ворожий літак та повітряний пункт управління противника! фото

Головнокомандувач Збройних Сил України, Генерал-лейтенант Валерій Залужний, повідомив про успішну операцію, під час якої Збройні Сили України (ЗСУ) знищили ворожий літак дальнього радіолокаційного виявлення А-50 та повітряний пункт управління противника Іл-22.

Цю інформацію він оприлюднив у своєму телеграм-акаунті.

Залужний висловив вдячність Повітряним Силам за вдало сплановану та виконану операцію в районі Приазов'я. Цей успіх є важливим кроком в напрямку забезпечення повітряної безпеки України.

Російський літак дальнього радіолокаційного виявлення та управління, А-50, є ключовим засобом для координації атак російської ударної авіації та виявлення українських літаків.

Це вже другий випадок втрати або пошкодження такого літака. Раніше, білоруські партизани вивели з ладу схожий літак на авіабазі Мачулищі у лютому минулого року.

Зазначимо, що ці літаки є важливою технікою,  у арсеналі рф їх всього налічується до 20 одиниць.

Також був знищений захищений повітряний пункт управління Іл-22М11, який діяв разом з А-50 під час ворожих повітряних атак проти України.

Це є другим випадком втрати такого літака за час війни. Зазначимо, що влітку минулого року, бойовики підрозділу "Вагнер" збили подібний літак.

Знищення цих важливих об'єктів є значущим досягненням Сил оборони України, що сприятиме подальшій боротьбі проти ворожої агресії у повітрі.

В соціальних мережах розповсюджується фото, яке показує російський Іл-22 після підбиття. 

"Схоже Іл-22 таки дотягнув до Анапи. Живучий гад. Але, як бачите, корито "восстановлению не подлежит". Тому, як не крути, ціль знищена, реанімація не допоможе! Літак горів, серед екіпажу є поранені, сподіваюсь і 200-ті", - написав на своїй сторінці у Facebook речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат.

Повідомлення речника Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат наголошує, що головною метою для Збройних Сил України був саме літак дальнього радіолокаційного виявлення А-50.

"І до сьогоднішнього дня знищення цього борта здавалось непосильним завданням для Повітряних Сил. А тут ще й Іл-22 (повітряний командний пункт) попав під роздачу! Одразу дві "жирні" цілі за один раз", - написав він.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: