Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

На Чернігівщині "Чорні лісоруби" спричинили збитки на десятки мільйонів гривень!

На Чернігівщині "Чорні лісоруби" спричинили збитки на десятки мільйонів гривень! фото

Поліція Чернігівщини розкрила дії злочинної групи, що відомої як "чорні лісоруби", і підозрюється в масштабних порубках деревини на суму десятків мільйонів гривень.

Спільно з оперативниками карного розшуку, слідчі обласної поліції за участю Чернігівської обласної прокуратури викрили членів злочинної групи, які систематично вчиняли незаконні порубки лісу в Ніжинському районі.

Ці дії призвели до серйозної екологічної шкоди та матеріальних збитків, оцінених на десятки мільйонів гривень.

Розслідування виявило, що місцевий житель організував злочинну схему та залучив чотирьох своїх знайомих до систематичної незаконної порубки дерев різних порід в Ніжинському районі з метою їх подальшого продажу.

Правоохоронці документували численні факти незаконної порубки, припускаючи, що зловмисники завдали значних збитків, знищивши дерева твердих порід, таких як дуб, акація, клен і сосна, на суму десятків мільйонів гривень.

Тільки вартість незаконно видобутої деревини оцінюється в 10 мільйонів гривень. Кінцева сума збитків буде визначена екологами та експертами.

Під силовою підтримкою спецпідрозділу "КОРД", поліцейські провели санкціоновані обшуки в місцях проживання фігурантів, на територіях незаконної порубки дерев та місцях зберігання незаконно видобутої деревини. У результаті були вилучені деревина, бензопили, транспортні засоби, документи щодо лісогосподарської діяльності та чорнові записи.

Зібрані матеріали були направлені на проведення експертних досліджень.

За фактом злочину, передбаченого частиною 4 статті 246 Кримінального кодексу України (незаконна порубка або незаконне перевезення, зберігання, збут лісу, якщо вони спричинили тяжкі наслідки), розпочато кримінальне провадження.

Фігурантам може загрожувати позбавлення волі від п'яти до семи років.

Фото: Поліція Чернігівської області

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: