Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Рішення прийнято: Реєстр військовозобовʼязаних запрацює у повну силу

Рішення прийнято: Реєстр військовозобовʼязаних запрацює у повну силу фото

Верховна Рада ухвалила законопроєкт, спрямований на цифровізацію армії, який передбачає впровадження електронного реєстру та квитка для військовозобов'язаних.

За це рішення проголосували 249 депутатів.

Згідно з інформацією, яку надала нардеп Ірина Геращенко, 16 січня Верховна Рада ухвалила закон №10062. Цей закон передбачає автоматичне отримання посвідчення учасника бойових дій (УБД) і створення єдиного електронного реєстру військовозобов'язаних.

Геращенко також вказала, що законопроєкт містить зміни до деяких законів, спрямовані на удосконалення порядку обробки та використання даних в державних реєстрах для військового обліку та статусу ветерана війни під час дії воєнного стану.

“Це зміни до деяких ЗУ щодо удосконалення порядку обробки та використання даних в державних реєстрах для військового обліку та набуття статусу ветерана війни під час дії воєнного стану. До другого читання, на жаль, законопроєкт значно погіршили поправками слуг, які стосувалися надмірного втручання в приватне життя військовозобовʼязаних”, – написала Геращенко.

Окрім того, законопроєкт передбачає створення єдиного реєстру мобілізованих, який буде пов'язаний з єдиним реєстром виборців, а також обробку зібраних особистих даних.

За словами Геращенко, цей законопроєкт визначається як частина мобілізації. 

Деякі поправки, що стосуються включення в реєстр боржників, адміністративні правопорушення і отримані підозри (до вироку суду), а також інші антиконституційні норми, не увійшли до тексту законопроєкту.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: