Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Сьогодні вночі ЗСУ вперше використали нову "гібридну" систему ППО!

Сьогодні вночі ЗСУ вперше використали нову "гібридну" систему ППО! фото

Вночі ЗСУ вперше вдалося використати "гібридну" систему протиповітряної оборони (ППО), спільно розроблену Україною та США. Про це повідомив міністр з питань стратегічних галузей промисловості України під час дискусії в "Українському домі". 

Проєкт під назвою FrankenSAM вже виявився дієздатним, збивши на відстані 9 кілометрів із висоти 400 метрів літак "Шахед". Міністр наголосив, що це важливий крок для захисту українського неба та наших громадян, а також висловив подяку американським партнерам за спільну реалізацію цього проєкту.

«Я радий повідомити, що одну з цих систем було вперше успішно використано цієї ночі. Ми збили „Шахед“ на дистанції 9 кілометрів з висоти 400 метрів. І це перше використання цієї конкретної системи. У „портфоліо“ FrankenSAM у нас близько п’яти проєктів. І я радий, що ми вже отримали ці системи на полі бою, захищаючи наше небо, захищаючи наших людей, і вдячний нашим американським партнерам за те, що це відбулося». — сказав Камишін 

Олександр Камишін, міністр з питань стратегічних галузей промисловості України. Фото: з відкритих джерел

Зазначено, що "гібридна" система FrankenSAM складається з трьох компонентів, які включають гібрид "Бука" та ракет RIM-7, радянську радіолокаційну станцію та ракети AIM-9, а також потужний елемент із елементами системи Patriot. 

«Ми беремо старі радянські застарілі системи й адаптуємо до цих систем західні ракети, або ми беремо західні пускові установки та ракети й інтегруємо їх у старі радянські застарілі системи. У нас є кілька таких проєктів», — пояснив він.

Міністр підкреслив, що Україна та США шукали нетрадиційний підхід до розробки нових систем ППО, уникаючи тривалого виробництва. Замість цього вони використовують застарілі радянські системи, адаптуючи їх для використання західних ракет та пускових установок. Перші рішення з проєкту FrankenSAM в області протиповітряної оборони вже успішно використовуються на полі бою, і це визнано аналітичним агентством Defens Express.

Фото: Defens Express.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: