Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Справа Гринкевичів: Скільки років отримає львівський бізнесмен, який наживався на війні?

Справа Гринкевичів: Скільки років отримає львівський бізнесмен, який наживався на війні? фото

18 січня планується обрання запобіжних заходів для Ігоря Гринкевича, його сина Романа та трьох керівників підконтрольних компаній у справі про створення злочинної організації. Про це повідомила радниця з комунікації Державного бюро розслідувань (ДБР) Тетяна Сап’ян.

Ігор Гринкевич також перебуває під слідством щодо вручення хабаря в розмірі пів мільйона доларів. Відтак, йому пред'явили підозру у шахрайстві в участі у злочинній організації.

Сап'ян наголосила, що група підприємств, які контролювалися Гринкевичем, займалася будівництвом і не мала відповідного дозволу на виробництво та зберігання товарів для Міністерства оборони. Слідчі розслідують, як ці підприємства отримали контракти на постачання на суму півтора мільярда гривень.

Згідно із заявою ДБР, Ігорю Гринкевичу та іншим фігурантам може загрожувати до 10 років позбавлення волі, особливо якщо буде доведено їх вину у заробітку на постачаннях для Міністерства оборони в умовах воєнного стану. Статті про шахрайство і створення злочинної організації є серйозними, і очікується, що вирок буде суворим.

ДБР висловило впевненість, що в ході досудового розслідування будуть зібрані всі факти, а слідчі та оперативно-слідчі групи виявлять всіх причетних до схеми, щоб притягнути винних до відповідальності.

UPD: Засідання не відбулось!

Прокурор Олександр Левчук повідомив, що наразі розглядають підозри керівникам компаній, які можуть бути причетні до розкрадання коштів.

Сьогодні мав відбутися вибір запобіжних заходів для Ігоря Гринкевича, його сина Романа та трьох керівників підконтрольних компаній, що підозрюються у створенні та участі у злочинній організації. Проте вирішено не проводити це засідання. Нагадаємо, що Ігора Гринкевича в залі суду не було сьогодні.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: