Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Вирок суду: Три роки позбавлення волі для ухилянта з Чернігівщини

Вирок суду: Три роки позбавлення волі для ухилянта з Чернігівщини фото

На Чернігівщині чоловіка засудили до трьох років позбавлення волі за ухилення від мобілізації, як визначено у вироку Городнянського районного суду Чернігівської області.

У квітні 2023 року чоловік намагався працевлаштуватися до СТОВ "Віра". Під час візиту в ТЦК його відправили на військово-лікарську комісію, де його визнали придатним до армійської служби. Надалі йому була вручена бойова повістка, але в назначений день і час він не з'явився.

Того ж дня, коли йому треба було відправитися на службу, він звернувся до сімейного лікаря зі скаргами на стан шлунка.

Під час судового розгляду чоловік стверджував, що ухилився від мобілізації через свою участь в АТО та "страх перед виконанням військового обов'язку".

Ухвала Городнянського районного суду щодо чоловіка за ухилення від мобілізації. ФОТО: скриншот Єдиний державний реєстр судових рішень

Вирок визнав його винним за статтею 336 Кримінального кодексу України та призначив покарання у вигляді трьох років позбавлення волі. Чоловік просив не позбавляти його волі повністю, мотивуючи це здатністю виправитися при застосуванні покарання з випробуванням під час іспитового строку.

Зазначимо, що вирок може бути оскаржений в апеляційному суді.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: