Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Бізнесмени з Чернігівщини вкрали 2 мільйони бюджетних коштів

Бізнесмени з Чернігівщини вкрали 2 мільйони бюджетних коштів фото

На Чернігівщині правоохоронці направили до суду кримінальне провадження щодо заволодіння бюджетними коштами організованою злочинною групою.

Слідчі поліції завершили досудове розслідування та передали прокуророві матеріали кримінального провадження стосовно організованої злочинної групи, яка впродовж 2020-2021 років заволоділа бюджетними коштами на суму понад 2 мільйони гривень. Ці кошти були виділені на реконструкцію лікарні та стадіону.

У ході досудового розслідування правоохоронці встановили, що директор приватного підприємства міста Чернігова був ініціатором та лідером злочинного угруповання. Він залучив до систематичної протиправної діяльності свого підлеглого та уповноважену службову особу однієї з державних установ.

Організована злочинна група спеціалізувалася на привласненні бюджетних коштів, призначених на ремонт або будівництво об’єктів державної власності в Чернігівській області. Під час розслідування виявлено факти підробки офіційних документів, включаючи завищені обсяги та якість фактично виконаних будівельних робіт, а також виставлення рахунків за роботи, які фактично не виконувалися.

Зазначені підроблені документи використовувались для перерахунку грошей на рахунок підрядної організації, від імені якої діяли зловмисники. Загалом протягом 2020-2021 років злочинною діяльністю організованої групи заподіяно майнову шкоду на суму понад 2 мільйони гривень.

Наразі слідчі Новгород-Сіверського райвідділу поліції завершили досудове розслідування щодо таких злочинів, як заволодіння майном шляхом зловживання службовим становищем, складання та видача службовою особою свідомо неправдивих офіційних документів, легалізація (відмивання) майна, одержаного злочинним шляхом. За найтяжчою статтею закон передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до дванадцяти років з конфіскацією майна.

Матеріали кримінального провадження передано прокуророві Новгород-Сіверської окружної прокуратури для подальшого скерування до суду.

Фото: Відділ комунікації поліції Чернігівської області

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: