Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Підготовка до 3 світової? НАТО проведе навчання за участю 90 тисяч військових

Підготовка до 3 світової? НАТО проведе навчання за участю 90 тисяч військових фото

Наступного тижня розпочнуться наймасштабніші навчання НАТО під назвою "Стійкий захисник-2024" (Steadfast Defender-2024), у яких візьмуть участь понад 90 тисяч військовослужбовців.

Як повідомляє Reuters, головнокомандувач Об'єднаних збройних сил НАТО у Європі Крістофер Каволі заявив журналістам у Брюсселі про масштабність навчань, які розпочнуться наступного тижня і триватимуть до травня поточного року.

"Альянс продемонструє свою здатність зміцнити Євроатлантичний регіон за допомогою трансатлантичного переміщення сил з Північної Америки", - заявив американський генерал представникам ЗМІ.

За його словами, близько 90 тисяч військових з різних країн приєднаються до цих навчань, що робить їх найбільшими у НАТО протягом останніх десятиліть. "Стійкий захисник" висвітлить здатність Альянсу посилити Євроатлантичний регіон через трансатлантичне переміщення сил з Північної Америки, зазначив американський генерал після дводенної зустрічі керівників національних оборонних відомств.

Відзначається, що війська прибудуть від союзників з НАТО та Швеції, а навчання пройдуть на території Німеччини, Польщі та Балтії, включаючи Північне море. Сценарій навчань імітує початок війни після можливого нападу на члена НАТО.

Нагадаємо, що минулого року стало відомо про плани НАТО провести найбільші командні навчання з часів Холодної війни, спрямовані на відбиття можливої російської агресії. Steadfast Defender є частиною стратегії швидкого переходу НАТО від реагування на кризу до військового альянсу, що стало актуальним у зв'язку з вторгненням в Україну. Зазначалося, що в навчаннях візьмуть участь сотні літаків, десятки кораблів і тисячі військовослужбовців, пройдуть вони в Німеччині, Польщі, країнах Балтії та Швеції.

Фото: Reuters

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: