Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Смерть на воді: На Чернігівщині за минулий рік загинуло 56 людей

Смерть на воді: На Чернігівщині за минулий рік загинуло 56 людей фото

Упродовж минулого року на території Чернігівської області зафіксовано 56 випадків трагічної загибелі людей на водоймах, включаючи п'ятьох дітей. 

Державна служба з надзвичайних ситуацій (ДСНС) в Чернігівській області проводить систематичні інструктажі щодо безпеки на водоймах, підкреслюючи необхідність перевірки товщини льоду перед виходом на нього. Валерія Аніч, головний інспектор відділу запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС у Чернігівській області, рекомендує використовувати палицю або плешню для цього.

Для пішоходів товщина льоду повинна бути не менше 5-7 см, для групи людей - не менше 15 см, а для автомобілів - не менше 60 см.

Нагадуючи про обережність при пересуванні по льоду, радять тримати відстань 5-6 метрів між особами. В разі появи тріщин на льоду важливо повертатися тим же шляхом. Рибалкам рекомендується пробивати ополонки на відстані 5-6 метрів одна від одної та мати при собі міцну мотузку.

Рятувальники закликають батьків уважно контролювати розваги своїх дітей, не залишати їх без нагляду біля водоймища або на льоду. У випадку свідчення надзвичайної події на воді, слід негайно телефонувати за номером "101".

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: