Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Шокуюча цифра: Скільки військових утримують на Північному кордоні Росія та Білорусь?

Шокуюча цифра: Скільки військових утримують на Північному кордоні Росія та Білорусь? фото

Командувач Об’єднаних Сил ЗС України генерал-лейтенант Сергій Наєв повідомив, що станом на поточний момент ситуація у Північній операційній зоні залишається під контролем українських військ. Одночасно він вказав, що на території російської федерації противник сформував та утримує угруповання, чисельність якого складає приблизно 20 тисяч осіб.

Підрозділи ворога продовжують проводити розвідку, здійснювати обстріли прикордонних районів та активно збільшувати інженерно-фортифікаційне обладнання місцевості. Також відзначаються заходи з переозброєння підрозділів на новітні або модернізовані зразки озброєння.

З боку республіки Білорусь, в меті посилення кордону, крім підрозділів прикордонної служби, утримується близько 1800 осіб зі складу Збройних сил Білорусі. На постійній основі проводяться заходи бойової підготовки, нарощується система спостереження та інженерно-фортифікаційне обладнання місцевості вздовж кордону.

У рамках створення "Союзної держави" воєнно-політичне керівництво Білорусі надає допомогу Росії у збройній агресії проти України, постачаючи та ремонтуючи озброєння і військову техніку. На військово-промислових підприємствах Білорусі виробляються нові та переробляються застарілі боєприпаси з подальшою їх передачею на користь Збройних сил Росії.

Фото: Командування Об'єднаних Сил ЗС України 

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: