Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

ОТРУЙНИЙ чай завезли в Україну

ОТРУЙНИЙ чай завезли в Україну фото

У зразках жасмину, який входить до складу чайних сумішей, виявлено 19 різних пестицидів у концентраціях, що перевищують допустимі норми. Цю інформацію повідомило Державне підприємство з питань харчової безпеки та захисту споживачів (ДПСС). Зазначено, що чай, з якого отримано зразки, був імпортований із Німеччини, а його отримувачем в Україні є компанія «Світ чаю».

Регулюючи залишки пестицидів у чаї, Головне управління Держпродспоживслужби в Чернівецькій області отримало інформаційне повідомлення від системи швидкого оповіщення по харчових продуктах та кормах (RASFF) стосовно залишків пестицидів, включаючи хлорпірифос, у жасмині, яке походить з Китаю. Цей жасмин використовувався у різних чайних сумішах, експортованих з Німеччини до України.

Слід відзначити, що хлорпірифос, виявлений у зразках, за даними Американської академії педіатрії, може мати негативний вплив на здоров'я: викликати меншу вагу новонароджених, зниження рівня IQ, втрату робочої пам'яті та інші порушення розвитку у дітей.

Будьте обережні та ретельно перевіряйте чайні суміші перед вживанням.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: