Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Ростов, Краснодар, Білгород, Брянськ, Слобожанщина – історично населені українцями землі рф - Зеленський

Ростов, Краснодар, Білгород, Брянськ, Слобожанщина – історично населені українцями землі рф - Зеленський фото

Президент України Володимир Зеленський підписав указ щодо історично населених територій українцями в межах сучасних Краснодарського краю, Білгородської, Брянської, Воронезької, Курської та Ростовської областей Російської Федерації.

В межах указу зазначається, що Росія, на протязі століть, систематично здійснювала та продовжує вчиняти дії, спрямовані на ламання національної ідентичності, пригнічення українців та порушення їхніх прав і свобод, особливо на історично населених землях на Кубані, Стародубщині, Північній та Східній Слобожанщині.

Вказівкою Кабміну стало розробити план дій для збереження національної ідентичності українців в РФ, зокрема на історично населених ними теренах.

Документ також підкреслює, що Москва порушує права українців на отримання освіти українською мовою та її вільне використання, громадянські, соціальні, культурні та релігійні права, а також право доступу до україномовних ЗМІ.

У документі також передбачено, що Україна збиратиме факти і свідчення про злочини, вчинені проти українців, які проживають (проживали) на територіях Росії, історично населених етнічними українцями. Серед цих злочинів - політика примусової русифікації, політичні репресії та депортації щодо українців, а також відновлення та збереження історичної пам’яті.

Скріншот з сайту www.president.gov.ua

Той самий момент, коли жарти українців про БНР виявилися зовсім не жартами.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: