Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Наслідки ворожого обстрілу 23.01.24: Харків, Херсонщина, Київщина, Дніпропетровщина

Наслідки ворожого обстрілу 23.01.24: Харків, Херсонщина, Київщина, Дніпропетровщина фото

У Харкові в результаті ворожих ранкових обстрілів стало відомо про загибель двох жінок. Між 04:00 та 07:20 окупанти здійснили численні удари по Київському і Салтівському районам міста за допомогою ракет, попередньо, це були ракети Х-22.

Наслідком цих ударів стали смерть двох жінок і поранення принаймні 13 осіб. Зазначено, що зазнали руйнувань багатоквартирні житлові будинки, навчальний заклад та інша виключно цивільна інфраструктура.

28 людей отримали поранення внаслідок атак в Харкові, проте ці дані ще оновлюються, а медичний персонал продовжує надавати допомогу, повідомив голова ОВА Олег Синєгубов.

UPD: Кількість поранених у Харкові зросла до 42 осіб. - повідомив голова ОВА Олег Синєгубов.

Харків 23.01 Фото: Телеграм-канал: Ukraine NOW

Харків 23.01 Фото: Телеграм-канал: Ukraine NOW

Харків 23.01 Фото: Телеграм-канал: Ukraine NOW

Атаки окупантів були спрямовані виключно на цивільну інфраструктуру, що призвело до руйнувань житлових будинків, навчальних закладів і знищення цивільних автомобілів. Попередньо вказується, що окупанти використовували ракети Х-22.

Наслідки ранкової ракетної атаки стосовно інших регіонів України також надзвичайно серйозні.

3 людини загинули та понад 50 постраждали - наслідки ранкової ракетної атаки по Україні станом на 09:40

На Херсонщину, окупанти вночі скинули керовані бомби на два населені пункти, що призвело до травмування однієї людини. В селищі Бериславського району 50-річний чоловік отримав контузію.

Херсонщина 23.01 Фото: Телеграм-канал: Ukraine NOW

У Павлограді також була зафіксована атака, в результаті якої одна людина загинула, а інша отримала травми, хоча деталі поки що не відомі

На Київщині у Бучанському районі працюють рятувальники, пошкоджені два багатоповерхові будинки, приватний будинок, господарські споруди та автомобілі, троє людей постраждали.   

Наслідки ворожого обстрілу 23.01.24: Харків, Херсонщина, Київщина, Дніпропетровщина фото №2
Наслідки ворожого обстрілу 23.01.24: Харків, Херсонщина, Київщина, Дніпропетровщина фото №3

Фото: ГУ ДСНС України у Києві

UPD: зс рф вбили 4 людини в Харкові та поранили 42. На цю годину в Києві 20 постраждалих - за інформацією, яку надали голова Харківської ОВА та мера Києва.

Системи протиповітряної оборони зуміли збити 15 з 15 крилатих ракет Х-101. Загалом, ворожі сили використовували різні типи ракет, у тому числі балістичні ракети "Іскандер-М", керовані авіаційні ракети Х-59, балістичні ракети С-300 та С-400, а також надзвукові ракети Х-22/32.

Однак не всі ракети, які атакували по балістичній траєкторії, досягли своїх цілей.

Фото: Телеграм канал: Головнокомандувач ЗСУ

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: