Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Довічне ув’язнення: СБУ затримала російську агентку, яка шукала ЗСУ під Бахмутом

Довічне ув’язнення: СБУ затримала російську агентку, яка шукала ЗСУ під Бахмутом фото

Співробітники контррозвідки Служби Безпеки України успішно затримали ще одну агентку ФСБ, яка проводила розвідку в місцях базування Збройних Сил України на Донеччині.

Фігурантка спробувала виявити та передати російському агресорові локації особового складу та важкого озброєння ЗСУ неподалік передової в районі Бахмута. Особливу увагу агентки привертали підрозділи українських військ на бронеавтомобілях, зокрема типу Bushmaster.

За допомогою таємної зйомки, російська агентка об'їзджала прифронтові населені пункти, збираючи розвіддані, які передавала через месенджер своєму куратору, розкритому як кадровий співробітник ФСБ на тимчасово окупованій території на сході України. Служба безпеки вчасно розкрила плани агресора щодо ракетно-артилерійських ударів по позиціях ЗСУ, завдяки чому вдалося запобігти реалізації ворожих планів.

Після детальної фіксації злочинної діяльності шпигунки, її затримали "на гарячому", коли вона намагалась фотографувати потенційну базу Збройних Сил. У затриманої був вилучений телефон, який вона використовувала для розвідувально-підривної діяльності на користь РФ.

Російська агентка отримала підозру за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України, а за цей злочин їй загрожує довічне ув'язнення.

Довічне ув’язнення: СБУ затримала російську агентку, яка шукала ЗСУ під Бахмутом фото №1
Довічне ув’язнення: СБУ затримала російську агентку, яка шукала ЗСУ під Бахмутом фото №2
Довічне ув’язнення: СБУ затримала російську агентку, яка шукала ЗСУ під Бахмутом фото №3
Довічне ув’язнення: СБУ затримала російську агентку, яка шукала ЗСУ під Бахмутом фото №4
Довічне ув’язнення: СБУ затримала російську агентку, яка шукала ЗСУ під Бахмутом фото №5

Фото: Телеграм канал: Служба безпеки України

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: