Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Німеччина передасть Україні військові гелікоптери: Історична поставка

Німеччина передасть Україні військові гелікоптери: Історична поставка фото

У рамках 18-ї зустрічі у форматі "Рамштайн" Німеччина прийняла рішення вперше передати Україні списані багатоцільові військові гелікоптери Sea King Mk41. Про це повідомив міністр оборони Федеративної Республіки Німеччина, Борис Пісторіус, відзначаючи історичний крок у військовій співпраці між двома країнами.

Україна отримає шість багатоцільових гелікоптерів Sea King Mk41, включаючи комплект запасних частин. Також німецька сторона надасть навчання українським військовим для ефективного використання цих гелікоптерів.

Міністр оборони ФРН зауважив, що Sea King є перевіреним і надійним вертольотом, який буде використовуватися в Україні для різноманітних завдань, від розвідки над Чорним морем до транспортування солдатів.  

У міністерстві оборони Німеччини додали, що загальний обсяг німецької військової допомоги Україні, з початку повномасштабної війни Росії проти України, становить приблизно 6 мільярдів євро. Канцлер Німеччини Олаф Шольц раніше повідомив, що у 2024 році ФРН надасть Україні військових товарів на суму 7 мільярдів євро.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: