Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Збитий російський літак Іл-76. Що відомо

Збитий російський літак Іл-76. Що відомо фото

В Бєлгородській області впав російський військовий літак Іл-76. Всі 63 особи на борту загинули, як повідомили російські ЗМІ.

Українські ЗМІ повідомили, що літак перевозив ракети для ЗРК С-300, які, за ствердженням джерел в ЗСУ, призначалися для масованих обстрілів прикордонних регіонів України, зокрема Харківщини. 

Інформація про те, що на борту літака перебували 65 українських військовослужбовців у полоні, ще перевіряється. Міністерство оборони РФ стверджує, що серед загиблих були полонені та члени екіпажу.

Поки що Повітряні сили утримуються від коментарів щодо причин катастрофи, обіцяючи надати інформацію пізніше. 

Координаційний штаб з поводження з військовополоненими чекає офіційних заяв влади та аналізує інформацію.

У Головному управлінні розвідки (ГУР) підтвердили, що сьогодні, дійсно, мав відбутись обмін полоненими між Росією та Україною. 

Але я можу констатувати, що запланований на сьогодні обмін наразі не відбувається. – представник ГУР Юсов в коментарі Радіо Свобода.

Очікуємо офіційну заяву від українського командування.

Доповнено: 

Максим Колесников, колишній військовополонений, висловив сумніви стосовно того, чи могли 65 полонених супроводжувалися лише 3 конвоїрами, зауваживши, що під час його обміну було 20 конвоїрів на 50 полонених.

Скріншот з соціальної мережі Максима Колесникова

Доповнено: Суспільне проаналізувало "списки, полонених з борта", які розповсюджує російська сторона, та пише, що про більшість, з вказаних у них, є згадки у спільнотах з пошуку військовополонених та зниклих безвісти, також декого з них у полоні фільмували для пропагандистських роликів.

ВАЖЛИВО: Очікуємо офіційної інформації від влади, оскільки мережею поширюється чимало фейків.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: