Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Стрєлкова (Гіркіна) засудили на 4 роки!

Стрєлкова (Гіркіна) засудили на 4 роки! фото

Ігорю Стрєлкову (Гіркіну) призначено 4 роки позбавлення волі, що менше, ніж вимагало обвинувачення у "закликах до екстремізму". За звинуваченням просили 5 років, повідомляють російські ЗМІ та пабліки. Під час оголошення вироку половину поверху судової будівлі обгородили пристави.

Стрєлкова затримали у липні 2023 року, а згодом обвинуватили за ч. 2 статті 280 Кримінального кодексу - "Публічні заклики до екстремізму з використанням інтернету". Підставами для справи стали його дві публікації в телеграм-каналі: в одній з них він розглядав можливу здачу Криму та коментував невиплати військовим, вживаючи фразу “Громадяни, так адже за це розстрілювати мало”. 

Пізніше адвокат Стрєлкова уточнив, що експертиза визнала екстремістським лише один пост, і сам обвинувачений відмовлявся визнавати провину.

Ігор Стрєлков став відомим у 2014 році після подій на Донбасі, імітуючи повстання "шахтарів" проти української влади. 

З 16 травня по 14 серпня 2014 року він обіймав посаду міністра оборони ДНР. У листопаді 2022 року суд у Гаазі визнав його одним із винуватців катастрофи малайзійського Boeing 777 у Донецькій області влітку 2014 року, і його заочно засудили до довічного ув'язнення.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: