Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Підвищення ВДВІЧІ! Як зміняться тарифи на електроенергію в Україні у 2024 році

Підвищення ВДВІЧІ! Як зміняться тарифи на електроенергію в Україні у 2024 році фото

Уряд готується до суттєвого перегляду тарифів на електроенергію для населення України у найближчому майбутньому. Згідно з інформацією, отриманою від Сергія Нагорняка, народного депутата та члена парламентського Комітету з питань енергетики та житлово-комунальних послуг, тариф може зрости вдвічі, до трохи менше ніж 6 гривень за кіловат-годину.

"Держава разом з нашими партнерами мають у такому випадку підставити плече людям! Але ми маємо розуміти, що держава не може дотувати всіх без виключення", — зазначив Нагорняк у інтерв'ю "Телеграфу".

Нагорняк наголосив на важливості збереження субсидій для тих груп населення, які не здатні взяти на себе вартість нового тарифу. Він висловив думку, що такий крок дозволить державі та її партнерам забезпечити підтримку потребуючим громадянам, але одночасно підкреслив, що держава не може фінансувати всіх без виключення.

За його словами, лібералізація тарифів створить можливість для державних компаній припинити дотування електроенергії для населення та збирати кошти для розвитку енергетичної інфраструктури. Очікується, що це дозволить розпочати будівництво нових енергоблоків та гідроелектростанцій у найближчому майбутньому.

На даний момент тариф для населення становить 2 гривні 64 копійки, тоді як ринкова ціна електроенергії коливається від 5 до 6 гривень за кіловат-годину, не враховуючи витрат на диспетчеризацію та доставку.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: