Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

У Чернігові, чоловік піймав та зняв шкуру з лисиці, а потім погрожував перехожим ножем.

У Чернігові, чоловік піймав та зняв шкуру з лисиці, а потім погрожував перехожим ножем. фото

Чернігівська екологічна інспекція виявила факт порушення законодавства щодо дикої природи в місті Чернігові.

Державна екологічна інспекція у Чернігівській області повідомляє, що 26 січня 2024 року, під час заходів з попередження порушень природоохоронного законодавства, отримали інформацію від патрульної поліції про затримання чоловіка, який погрожував перехожим ножем біля парку "Березовий гай".

Державні інспектори екоінспекції виявили у громадянина предмет, схожий на ніж, а також свіжооброблену шкуру дикої тварини (лисиці) та металеві петлі. За слів чоловіка, він використовував ці петлі для вловлення лисиці поблизу міста Чернігова, обробив її та взяв шкуру для власних потреб.

На місці інциденту складено адміністративний протокол за частиною 2 статті 85 Кодексу України про адміністративне правопорушення. Заборонені знаряддя добування диких тварин, такі як металеві петлі у кількості 8 штук, та шкура лисиці вилучені у встановленому законодавством порядку. Справа буде передана до суду, де вирішиться подальша доля порушника.

Покарання за виявлене порушення згідно статті 85 Кодексу України про адміністративне правопорушення передбачає штраф від 1 020 до 2 040 грн. За незаконне добуття дикої тварини - лисиці, порушник також зобов'язаний сплатити додатково 1 000 грн до державного бюджету, згідно податків.

Державна екологічна інспекція у Чернігівській області нагадує, що полювання на території області є ЗАБОРОНЕНИМ, і будь-які порушення законодавства будуть покарані відповідно до закону.

Фото: Державна екологічна інспекція у Чернігівській області

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: