Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

В Україні найнижчий у світі коефіцієнт народжуваності

В Україні найнижчий у світі коефіцієнт народжуваності фото

Останнім часом в Україні спостерігається суттєвий спад у народжуваності, що засвідчив The Times. У 2023 році кількість народжених становила 187,4 тисячі, порівняно із 209,4 тисячами у 2022 році. Цей тенденційний спад триває вже протягом 10 років.

Міста, де відзначається найвища кількість новонароджених, це Київ (19 979), Львівська (16 638) та Дніпропетровська (14 433) області. З іншого боку, регіони, де кількість новонароджених мінімальна, включають Херсонську (452), Донецьку (1448) та Чернігівську (3959) області.

Неоспірна проблема полягає в тому, що загальний коефіцієнт народжуваності в Україні найнижчий у світі, становлячи в середньому 0,7 дитини на одну жінку.

Крім того, тривалість життя чоловіків знизилася до 58 років, порівняно із 67 роками до початку повномасштабної війни. Це ще один показник серйозних проблем, які впливають на соціальний ландшафт країни.

Задача суспільства тепер полягає в розробці та впровадженні стратегій та програм, які сприятимуть підвищенню народжуваності та покращенню якості життя громадян.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: