Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Готуємось до найгіршого: Шокуючий прогноз генерала-майора щодо нового наступу росіян

Готуємось до найгіршого: Шокуючий прогноз генерала-майора щодо нового наступу росіян фото

Україна повинна бути готовою до важливого випробування у 2024 році, стверджує генерал-майор ЗСУ Дмитро Марченко. За його словами, Росія планує відрізати Україну від Чорного моря та може знову спробувати захопити південь країни.

Генерал попереджає, що окупанти спробують втілити свій підступний план і відділити Україну від моря, що є для них стратегічно важливим завданням. Це може стати серйозним ударом по економіці країни та загрозою для її територіальної цілісності. Про це він сказав в інтерв'ю інтернет-виданню “Гордон”. 

“Вони спробують все ж відтворити той план захоплення та відрізати нас від Чорного моря. Це для них стратегічне завдання”, – наголосив Марченко.

Марченко підкреслює важливість готовності до оборони та закликає українське військове керівництво побудувати три лінії оборони, щоб унеможливити просування окупантів.

Росіяни знову підуть на Київ?

Марченко вразив суспільство заявою про можливий повторний наступ окупантів на Київ. В умовах постійної нестабільності та турбулентності в регіоні, питання щодо захоплення столиці України викликає серйозні обговорення.

Хоча багато військових висловлювали попередні сумніви щодо можливості нового наступу на Київ з боку окупантів, генерал-майор Марченко стверджує, що такий сценарій можливий. Він зауважує, що російським військовим не страшні людські втрати, і їхня мета - досягнення перемоги, навіть якщо вона буде невеликою.

“Я припускаю все. Для цього у них є і сили, і засоби, і кількість. При цьому для них втратити 30–40 тис. людей – не проблема. Це для нас велика проблема. А для них це не проблема. Тому вони ж не рахують людей. Їм треба якась перемога, хоча б маленька. Вони зупинилися, вони втратили багато території. І я скажу, що зараз не потрібно розслаблятися, тому що вони відійшли не просто так назад. Просто так ніхто не відходить під час війни. Вони відійшли для того, щоб переоцінити обстановку, зробити якісь висновки, перегрупувати війська – і знову піти. Тому ми маємо зробити все, щоб до цього підготуватися”.

Генерал підкреслює, що необхідно готуватися до всіх можливих сценаріїв, оскільки Росія, відступаючи з певних територій, може планувати повернення з новими силами. Такий підхід до оборони країни визнає необхідність постійного навчання, переоцінки обстановки та готовності до негайного реагування.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: