Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Знову погрози: Польські фермери блокують кордон із Україною

Знову погрози:  Польські фермери блокують кордон із Україною фото

9 лютого з 10.00 годин вони планують заблокувати всі прикордонні переходи із Україною, а також перекрити дороги та автомагістралі в окремих воєводствах. Частково страйк триватиме до 10 березня.

Профспілка фермерів висловила своє рішення з приводу неприйнятної позиції Брюсселя на початку 2024 року та пасивності польської влади. Фермери вважають, що декларації про співпрацю та дотримання рішень Європейської комісії з імпорту сільськогосподарської продукції та продуктів харчування з України залишають їх без вибору, крім як оголосити загальний страйк.

«Наше терпіння закінчилося. Позиція Брюсселя в останній день січня 2024 року неприйнятна для всієї нашої аграрної спільноти. Крім того, пасивність польської влади та декларації про співпрацю з Європейською комісією та заяви про дотримання всіх рішень Європейської комісії щодо імпорту сільськогосподарської продукції та продуктів харчування з України не залишають нам іншого вибору, окрім як оголосити загальний страйк», – йдеться у заяві профспілки.

Тиск фермерів вже змусив Європейський Союз розглядати "екстрене призупинення" постачання українських сільгосптоварів на свій ринок.

Польські фермери виступають не лише за власні інтереси, але й стають частиною ширшого руху фермерів у Європі, вимагаючи змін у відносинах та умовах співпраці із сільським господарством України.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: