Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Бабак Тимко III прогнозує весну через 6 тижнів: святкування Дня бабака в Україні

Бабак Тимко III прогнозує весну через 6 тижнів: святкування Дня бабака в Україні фото

На біостанції Харківського національного університету імені Каразіна в Зміївській громаді, бабак Тимко III привітав Україну з прихідом весняної погоди, прогнозуючи, що залишилося всього 6 тижнів до тепла.

Співробітники університету, Володимир Ронкін і Надія Токарська, вийняли "синоптика" із будиночка.

"Тимко каже: досить з нас уже нестабільної весни. Весна може бути тільки українською. Тож чекаємо за шість тижнів нашу українську теплу весну", - оголосила Токарська.

Зокрема, Тимка запросили зробити "прогноз", який, за їхньою думкою, допоможе українцям в Перемозі. Він відправився до таблички з написами "терпіння" та "час".

Бабак Тимко III прогнозує весну через 6 тижнів: святкування Дня бабака в Україні фото №1
Бабак Тимко III прогнозує весну через 6 тижнів: святкування Дня бабака в Україні фото №2
Бабак Тимко III прогнозує весну через 6 тижнів: святкування Дня бабака в Україні фото №3
Бабак Тимко III прогнозує весну через 6 тижнів: святкування Дня бабака в Україні фото №4

Вперше, у лютому 2004 року, на біостанції Харківського університету, відбулося святкування Дня бабака, зіткане за прикладом подібного свята у штаті Пенсильванія, США.

Згідно з повір'ям, якщо бабак не бачить своєї тіні в похмурий день, це означає, що весна буде рання. Професор Віктор Токарський, ініціатор свята, вирішив використовувати цю традицію, поєднуючи її з урахуванням місцевих кліматичних особливостей. Так, якщо бабак Тимко III не бачить тіні в похмурий день, то весняне тепло прийде через 6 тижнів.

Це свято стало не лише привідом для веселих заходів, а й можливістю звернути увагу на проблему зникнення цих тварин в регіоні. Ініціатива Токарського отримала підтримку колег і стала невід'ємною частиною харківської традиції.

Фото: www.ukrinform.ua

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: