Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

На Чернігівщині єпідпоріг ГРВІ перевищив 52%: Троє померлих

На Чернігівщині єпідпоріг ГРВІ перевищив 52%: Троє померлих фото

Протягом останнього тижня Чернігівська область стикається зі збільшенням кількості заражених на 14,5%, порівняно з попереднім періодом. Особливо висока динаміка захворюваності виявляється серед дітей, де зростання становить 18%.

На жаль, епідемічна ситуація на Чернігівщині ще більше ускладнюється, оскільки рівень захворюваності на грип та ГРВІ перевищив епідемічний поріг на 52,7%.

Протягом останнього тижня до медичних установ області звернулося 8 269 осіб з діагнозом "ГРВІ", що є на 14,5% більше, ніж за попередній період. При цьому виявлено 2 випадки летального перебігу від коронавірусу та 1 - від грипу.

Епідемічне перевищення зафіксовано в територіальних громадах Ніжинської, Носівської, Коропської, Новгород-Сіверської, Прилуцької, Козелецької, Остерської, Добрянської, Любецької, Ріпкинської, Куликівської та Чернігівської.

Незважаючи на це, позитивним аспектом є те, що кількість підтверджених випадків COVID-19 складає лише 93 особи, що на 3,1% менше порівняно з попереднім тижнем. Усі підтверджені випадки госпіталізовані, зокрема 114 дітей. Із них, з коронавірусною хворобою госпіталізовано 21 дорослу особу.

Заходи щодо контролю епідемічної ситуації будуть вживатися локально в разі ускладнення ситуації, але важливо зберігати пильність та дотримуватися рекомендацій з метою уникнення поширення захворювань.

Фото: Чернігівський обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: