Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Клірик УПЦ (МП) на Дніпропетровщині засуджений за заклики до рашистської агресії

Клірик УПЦ (МП) на Дніпропетровщині  засуджений за заклики до рашистської агресії фото

Служба безпеки України (СБУ) завершила успішне розслідування, що призвело до засудження настоятеля храму Дніпропетровської єпархії Української Православної Церкви (Московського патріархату) (УПЦ (МП)). Клірик визнаний винним у закликах до агресивної війни проти України та виправдовуванні російської окупації.

Під час проповідей перед вірянами він підтримував і виправдовував злочинне вторгнення російських військ та анексію частини української території. Додатково, в особистих розмовах з прихожанами, клірик закликав їх виїжджати до Росії або тимчасово окупованих регіонів України, щоб надавати допомогу російським окупантам.

СБУ фіксувала злочини фігуранта, затримавши його у вересні 2022 року. Під час обшуків в помешканні затриманого вилучили мобільні телефони, які використовувалися для поширення кремлівської пропаганди.

Експертизи, ініційовані СБУ, підтвердили факти підривної діяльності клірика на користь країни-агресора. Суд призначив йому термін ув'язнення на 5 років згідно ч. 3 ст. 436-2 Кримінального кодексу України.

Засудження отримало законну силу. Розслідування було проведено слідчими СБУ в Дніпропетровській області за процесуальним керівництвом Дніпропетровської обласної прокуратури.

Фото: Служба безпеки України

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: