Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Укріплення Балтійської лінії: Країни готуються до вторгнення РФ

Укріплення Балтійської лінії: Країни готуються до вторгнення РФ фото

Країни Балтії активно зміцнюють свої кордони, готуючись до можливого вторгнення РФ. The Times повідомляє, що вони зміцнюють лінію оборони, яка простягається, на тисячу кілометрів, включаючи загородження і бункери. Це так звана, "лінія оборони Балтії".

Зокрема, Литва, Латвія та Естонія вкладають зусилля у будівництво бетонних бункерів та інших об'єктів. Це реакція на заявлені наміри Росії збільшити військовий контингент на кордонах із Балтією.

Єстонія планує витратити близько 60 мільйонів євро на будівництво 600 бетонних бункерів та загороджень . Ці споруди будуть обладнані для захисту від артилерійських ударів та розташовані поблизу розташування складів боєприпасів та інших елементів оборони.

"Кожен бункер матиме площу близько 37 кв. м, у ньому зможуть розміститися близько 10 солдатів, і він буде захищений від артилерійських ударів. Крім того, поблизу знаходитимуться склади з боєприпасами і такі споруди, як протитанкові міни, рови, колючий дріт і бетонні піраміди, відомі як "зуби дракона", — уточнив заступника міністра оборони Естонії Сюзан Ліллевалі.

"Захисний пояс" має завдання сповільнити просування потенційного вторгнення та забезпечити час для мобілізації та отримання підтримки від НАТО. Експерти наголошують, що досвід війни в Україні підкреслив важливість штучних перешкод та укріплень для мінімізації втрат у разі агресії.

Фото: www.thetimes.co.uk

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: