Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

СБУ оголосила підозру Таїсії Повалій за заклики до захоплення України

СБУ оголосила підозру Таїсії Повалій за заклики до захоплення України фото

Служба безпеки України взяла під особистий контроль справу щодо співачки та колишньої народної депутатки Таїсії Повалій. У повідомленні, яке надійшло від прес-служби СБУ у четвер, 15 лютого, йдеться про те, що їй пред'явлено підозру у зв'язку з закликами до захоплення України та підтримкою російської агресії.

59-річна артистка вже не раз висловлювала своє визнання російському президенту Путіну та виправдовувала розпочату Росією війну проти України. Перед початком повномасштабного вторгнення, вона виїхала до Російської Федерації та прийняла громадянство країни-агресора.

Інцидент не обмежується лише закликами. Під час інтерв'ю російським ЗМІ, Повалій публічно висловлювалась на підтримку захоплення всієї території України, а також намагалася дискредитувати українських захисників, які брали участь у боротьбі за свою країну.

У вересні 2023 року Таїсія Повалій виступила на концерті у Луганську на запрошення голови так званої ЛНР Леоніда Пасічника. На тому заході вона висловила свою підтримку російським окупантам та героїзувала їх участь у війні проти України.

СБУ оголосила підозру Повалій за трема статтями Кримінального кодексу України: колабораційна діяльність, публічні заклики до війни та виправдовування збройної агресії Росії. У цьому контексті справа набуває особливого резонансу, оскільки затримана особа висловлювалась проти власної країни та її героїчних захисників.

Фото: Телеграм-канал: Служба безпеки України

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: