Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Бої за Авідіївку: ЗСУ відходять з позиції “Зеніт” – Тарнавський

Бої за Авідіївку: ЗСУ відходять з позиції “Зеніт” – Тарнавський фото

Командування прийняло важливе рішення відступити з позиції "Зеніт" на південно-східній околиці Авдіївки. Це рішення має стратегічне значення та спрямоване на збереження особового складу та покращення оперативної обстановки. Про це повідомляє комнадувач ОСУВ «Таврія» Олександр Тарнавський

Позицію "Зеніт" тримали стільки, скільки це було необхідно для ефективного стримування та ліквідації ворога. Проте зараз вирішено, що тактично змінити розташування не зашкодить стратегічному становищу в рамках Авдіївської оборонної операції.

«Ми тримали цю позицію стільки, скільки це давало можливість ефективно стримувати та знищувати ворога. Рішення відійти було ухвалене задля збереження особового складу та покращення оперативної обстановки. 

Тактично зайняття цих позицій не надає ворогу стратегічної переваги та не змінює ситуацію в межах Авдіївської оборонної операції. Наразі триває перегрупування військ, поповнення припасів та облаштування підрозділів на нових позиціях. Відбувається планове посилення підрозділів».  — комнадувач ОСУВ «Таврія» Олександр Тарнавський

Поки триває перегрупування військ, поповнення припасів та облаштування нових позицій. Зазначено, що це є плановим кроком, спрямованим на посилення підрозділів та зміцнення оборони.  

Ситуація в Авдіївці на 16 лютого 2024 року о 15:00:

Противник продовжує завдавати масовані бомбові удари та штурми з різних напрямків.
Наші війська використовують всі наявні засоби для стримування ворога.
Здійснюється планове підсилення підрозділів.
З метою розширення логістичних коридорів проводяться рейдово-ударні дії в районі Авдіївки.
Логістика функціонує ефективно, і захисникам постачаються боєприпаси та інші засоби ураження.
Наразі блокованих українських підрозділів немає.
З метою збереження життя воїнів у складних умовах відбувся вихід із позиції на південній околиці Авдіївки з незначними втратами.
У разі потреби на інших напрямках також здійснюється маневр військами для переходу на нові підготовлені позиції.

Незважаючи на складні обставини, пріоритетом є збереження життя та подальша ефективна оборона. Ворог використовує підступну тактику, спробуючи отримати перевагу, влаштовуючи пожежі та ведучи атаки під прикриттям диму.

Командувач оперативно-стратегічного угруповання військ "Таврія" - Олександр Тарнавський, заявив, що ситуація стабільна, і захисники міста готові до подальших випробувань.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: