Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Президент України виступив на Мюнхенській конференції з безпеки

Президент України виступив на Мюнхенській конференції з безпеки фото

У рамках Мюнхенської конференції з безпеки президент України Володимир Зеленський виступив із важливими тезами, що висвітлюють складні реалії, з якими стикається країна.

За словами Зеленського, Україна стикається з дефіцитом зброї, що дозволяє російському лідеру Володимиру Путіну адаптуватися до інтенсивності бойових дій на сході країни. Президент відзначив необхідність об'єднання міжнародної спільноти для забезпечення України необхідними ресурсами у сфері оборони.

Зеленський також зазначив, що Путін повинен зіткнутися з міжнародним судом у Гаазі або стати жертвою тих, кого він зараз продовжує вбивати. Згадуючи про єдність у протистоянні, він закликав до об'єднаних зусиль проти російської агресії.

"Зрештою, не має значення, хто стане президентом Росії", – заявив Зеленський, вказавши на ймовірність агресивної зовнішньої політики будь-якого наступника. Президент попередив також, що стаття 5 НАТО може незабаром стати актуальною для європейських столиць.

Він визначив єдину перевагу російської сторони у знеціненні людських життів, що проявляється в безперервних наступах. Зеленський закликав міжнародну спільноту не тільки питати, коли закінчиться війна в Україні, але й питати себе, чому Путін досі може продовжувати її.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: