Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

СБУ зупинила теракт: Зрадник готував ракетний удар по залізниці та військових шпиталях на Черкащині

СБУ зупинила теракт: Зрадник готував ракетний удар по залізниці та військових шпиталях на Черкащині фото

Служба безпеки України успішно затримала агента російської розвідки, який планував ракетний удар по важливих об'єктах на Черкащині. Зловмисник мав завдання з'ясувати розташування ключових залізничних станцій, через які переправляється техніка Збройних Сил України на фронт. Також йому доручили збирати точні координати військових складів та локації військових шпиталів.

Агент розвідки планував передати отриману інформацію російським окупантам для подальших ракетно-дронових ударів. Спецслужбам вдалося не лише зупинити ці плани, а й документувати злочинні дії агента, що призвело до його затримання.

Зазначено, що дії агента призвели б до серйозних наслідків, таких як перешкоджання постачання зброї та боєприпасів для українських військ на передову та вогневі удари по військових шпиталях. Швидке реагування спецслужб убезпечило підрозділи ЗСУ, які могли б опинитися під загрозою.

Розслідування встановило, що агентом був уродженець Луганщини, переселенець на Черкащину. Його завербував представник генштабу збройних сил Росії, і спілкування відбувалося через анонімні чати у месенджері.

Фігуранту  інкриміновано підозру згідно ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України, що передбачає довічне ув'язнення. 

Фото: Офіційний канал Служби безпеки України

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: